Jadual cuti sekolah 2018 -Takwim Persekolahan Sepanjang Tahun

Takwim Cuti Sekolah ataupun lebih senang disebut jadual cuti sekolah 2018 Malaysia telah pun secara rasminya telah dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Takwim ini sememangnya sesuatu yang amat sesuai dijadikan panduan untuk ibubapa dan juga anak-anak yang bersekolah. Bagi ibubapa yang berkerjaya, jadual cuti sekolah ini sesuai bagi membantu perancangan bagi tahun 2018 terutamanya untuk perancangan percutian bersama keluarga.

Setelah diteliti, jadual persekolahan 2018 memang sangak syok kerana banyak cuti panjang.

Jadual Cuti Sekolah 2018 – Cuti Hujung minggu yang Panjang

Jadual Cuti Sekolah 2018

Seperti sedia maklum, jadual persekolahan di Malaysia terbahagi kepada dua iaitu Kumpulan A dan Kumpulan B yang mana kumpulan ini dibahagikan mengikut cuti hujung minggu yang berbeza. Kumpulan A adalah terdiri dari negeri-negeri dari Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu. Manakala untuk Kumpulan B ianya melibatkan sekolah-sekolah di negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan KL, Wilayah Persekutuan Labuan, dan Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Jadual Cuti Sekolah 2018 untuk Kumpulan A

Jadual Cuti Sekolah 2018 untuk Kumpulan B

Jadual Cuti Sekolah 2018 untuk Kumpulan B

Diharap perkongsian ini dapat membantu dalam untuk merancang cuti atau atau merancang perjalanan pendidikan anak-anak pada masa depan InsyaAllah.

Related Posts

About The Author

No Responses

Add Comment